بیمارستانهایی که اساس نظام سلامت را تشکیل می دهند، به راحتی می توان اینگونه تعریف کرد: “مکانی که بیمار در آن بستری شده و مداخلات جراحی انجام می شود”. بیمارستان ها سازمان هایی دارای پرسنل بهداشتی ، متخصصان ، جراحان و تجهیزات لازم بهداشتی هستند.
در ترکیه بیمارستان ها فقط مکانی برای مجروحین و بیماران نیست بلکه عملکردهای متفاوتی نیز دارد.
جایگاه و اهمیت بیمارستانها در سیستم بهداشت مدرن
در ترکیه بیمارستانها نه تنها خدمات توانبخشی و درمانی پس از بیماری دارند، بلکه از بیماریها و شیوع آنها جلوگیری می کنند. با ارائه خدمات بیرون از بیمارستان برای آوردن بیمارانی که فرصت آمدن به بیمارستان و معالجه را ندارند، اهدافی مانند آموزش کارشناسان د زمینه تحقیق ، توسعه و بهداشت را پیشه خود قرار داده اند.
بیمارستان ها بر اساس گزینه های مختلف خدمات طبقه بندی می شوند. ویژگی ها و انواع بیمارستانها در ترکیه به شرح زیر است:
بیمارستانها بر اساس انواع خدمات
از آنجا که هر بیمارستان نمی تواند راه حل های مناسب برای هر بیمار را ارائه دهند ، بیمارستان ها بر اساس انواع خدمات تقسیم شده اند. بیمارستان ها با توجه به انواع خدمات به 3 گروه تقسیم می شوند:
بیمارستانهای عمومی
بیمارستانهایی که در همه موارد اورژانسی مداخله می کنند ، هیچ تفاوتی بین بیماران ، مذهب ، زبان ، نژاد و شهروندان قائل نمی شوند ، در واحدهای خود پزشکان متخصص دارند و در صورت لزوم می توانند مداخلات جراحی را انجام دهند در گروه بیمارستانهای عمومی قرار می گیرند.
بیمارستانهای شعبه خصوصی
بیمارستانهایی که بیماریهای خاصی دارند ، در گروههای سنی خاص یا عضو و پیوند فعالیت میکنند، بیمارستانهای خصوصی نامیده می شوند. بیمارستان بیماری های قلب و سینه، بیمارستان های کلیه و استخوان را می توان به عنوان مثال برای بیمارستانهای خصوصی در نظر گرفت.
بیمارستانهای آموزشی
علاوه بر وظایفی مانند آموزش متخصصان در زمینه پزشکی ، انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ، بیمارستانهایی که ظرفیت بستری دارند و می توانند در موارد اضطراری مداخله کرده و عملهای جراحی را انجام دهند، بیمارستانهای آموزشی نامیده می شوند. بیمارستان های بخش پزشکی و بیمارستان های تحقیقاتی دانشگاه ها نمونه هایی از این نوع هستند.
بیمارستانها با توجه به مدت اقامت بیماران
مراکز درمانی سرپایی: این مراکز بهداشتی هستند که بیماران می توانند دوره های درمانی خود را روزانه بگذرانند و بیماران را در شرایط بحرانی یا در طی دوره مشاهده پذیرش کنند.
بیمارستانهای کوتاه مدت: بیمارستانهای عمومی یا خصوصی که می توانند بیماران را برای دوره های درمانی کمتر از 30 روز پذیرش کنند در این گروه قرار می گیرند.
بیمارستانهای طولانی مدت: بیمارستانهای با اقامت طولانی مدت برای درمان بیش از 30 روز ترجیح داده می شوند.
بیمارستانهای متناسب با مالکیت آنها
در رده ساخته شده با توجه به مالکیت بیمارستان ها ، منابع مالی بیمارستان ها اساس قرار گرفته شده و طبقه بندی بر طبق این منابع مالی انجام می شود. با این طبقه بندی ، بیمارستان های خصوصی ، بیمارستان های متعلق به موسسات و سازمان های دولتی از یکدیگر جدا می شوند. در ترکیه طبقه بندی بیمارستان ها بر اساس خصوصیات آنها به شرح زیر انجام می شود:
- بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت و وزارت کمک های اجتماعی
- بیمارستانهای وابسته به موسسه بیمه اجتماعی
- بیمارستانهای وابسته به سازمانهای اقتصادی عمومی
- بیمارستان های دانشکده ای وابسته به دانشگاه
- اداره ویژه استانی و بیمارستان های متعلق به شهرداری ها
- بیمارستان های متعلق به اتباع ، اقلیت ها و انجمن ها
بیمارستانهای خصوصی
بیمارستانهای طبقه بندی شده بر اساس تعداد تخت ها
در طبقه بندی انجام شده با توجه به ظرفیت تختخواب ، نه تنها تعداد تخت ها ، بلکه پرسنل ، کادر متخصص ، تجهیزات فنی و پشتیبانی مالی بیمارستانها نیز در نظر گرفته شده است. طبقه بندی بیمارستانها بر اساس تعداد تختها به شرح زیر است:
- بیمارستانهای خصوصی ، دولتی ، شعبی یا تحقیقاتی با 50 تختخواب
- مجتمع های بیمارستانی 100 تختخوابی
- بیمارستانهای 200 تختخوابی
- بیمارستانهایی با 400 تخت یا بیشتر
در ترکیه ، در سال های اخیر، بیمارستان های معتبر و غیر معتبر نیز طبقه بندی می شوند.
بیمارستانهایی که می توانند مداخلات جراحی را انجام دهند
هر بیمارستان برای انجام عملیات جراحی در هر زمان مجهز نیست. در چنین مواردی ، انتقال بین بیمارستان ها انجام می شود و بیمار به بیمارستانی که در آن عمل جراحی خواهد شد منتقل می شود. بیمارستانهایی که می توانند تیمهای متخصص آموزش دیده ، تجهیزات فنی ، خدمات بهداشتی قبل و بعد از عمل را ارائه دهند ، نمونه هایی از بیمارستانهایی هستند که مداخله جراحی را انجام می دهند.