Güncelleme 05.01.2019 : Çalışma Bakanlığı belirli bir süre dahilinde olmak şartı ile çalışma izni başvurularında KEP adresini zorunluluğunu kaldırmıştır, elektronik imza mecburiyeti devam etmektedir.
Çalışma bakanlığı, Türkiye’de giderek artan yabancı nüfusun Türk iş piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesini sağlamak amacı ile KEP hesabı ile başvuruları almaya başladı. Başvurular yine online olarak KEP hesabı ve Elektronik imza ile yapılacak. KEP hesabı sisteminin devreye girmesiyle eski yapılan başvurular sonuçlandırılacak fakat KEP hesapsız yeni başvurular kabul edilmeyecek.
Çalışma bakanlığının açıklaması aşağıdaki gibidir.
KEP hesabı nedir?
KEP; Kayıtlı Elektronik Posta nın kısaltılmışıdır, bu posta adresine yapılmış her bildirim direk kişiye yapılmış sayılacaktır, daha önceleri tebligat gönderilerek yapılan işlemlerim tamamı artık KEP adresine gönderilerek hem postada yaşanan gecikmelerin önüne geçmek hem de çeşitli masrafların ortadan kaldırılması hedeflenmiştir.
KEP adresi ile çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?
- Elektronik imza ile E-devlet üzerinde çalışma izni otomasyon sistemine girilir
- Otomasyon sisteminde ki istenilen evraklar sisteme yüklenir
- Sistem üzerinden yabancıya ve işverene ait bilgiler SGK numarası üzerinden girilir.
- KEP adresi sisteme tanımlanır başvuru tamamlanır.
- Bakanlığına herhangi bir evrak veya dosya gönderilmesine gerek yoktur.
- Sistemin ürettiği İD numarası üzerinden başvuru takip edilir.
KEP Hesabı kullanımına geçmiş kurumlar
- Adalet Bakanlığı
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
- Avrupa Birliği Bakanlığı
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
- Dışişleri Bakanlığı
- Ekonomi Bakanlığı
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
- Gençlik ve Spor Bakanlığı
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
- İçişleri Bakanlığı
- Kalkınma Bakanlığı
- Kültür ve Turizm Bakanlığı
- Maliye Bakanlığı
- Millî Eğitim Bakanlığı
- Millî Savunma Bakanlığı
- Orman ve Su İşleri Bakanlığı
- Sağlık Bakanlığı
- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
-
Serbest bölgelerde çalışacak yabancıların çalışma izni
Serbest bölgelerde istihdam edilecek yabancı uyruklu kişilere çalışma izni nasıl alınır? 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu’nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliği”nin 18 inci maddeleri hükümlerine istinaden, serbest bölgelerde istihdam edilecek yabancı uyruklu kişilere verilen “Çalışma İzin Belgesi”nin başvuru, değerlendirme, sure uzatımı ve iptaline ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir. Başvuru İstihdam edilmesi planlanan yabancı personele
merhaba annemin yardımcısının çalışma izin süresi aralıkta dolacağından uzatma başvurusunu e devlet üzerinden yaptım.bundan sonraki aşamalar nedir ? bilgi verebilir misiniz?harç ücreti nedir
Merhaba, Başvuru durumunu 170 Bakanlık danışma hattından öğrenebilirsiniz. Harç talebi maille size iletilecektir.
Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review
merhabalar. çin den türkiyede personel çalıştırmak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar
Merhaba, mesai saatlerinde 444 7 284 nolu telefonu ararsanız arkadaşlarımız yardımcı olsunlar, sorunuz kısa bir cevaba sahip değil maalesef.
Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review
ÜSTAADIM, Yabancı bir tanıdığım bir şirketin TALEBİYLE çalışma izni aldı ve o şirket aracılığıyla bir restauranta 3600 liraya kiralandı. Yabancı her ay düzenli olarak çalıştı ve restaurant ta 3600 TLsını düzenli olarak ÇALIŞMA İZNİNİ ALAN FİRMAya ödedi… Lakin , Firma , bu yabancıya ödemekte olduğu 2200 lirayı 3 aydır ödemez oldu ve sigortasını da ayda SADECE 5 GÜN ÇALIŞIYOR olarak gösterdiğini tespit ettik…
1: Bu durumda ne yapmalıyız ?
2: Aynı şekilde, bu yabancıya çalışma izni alabilecek ve bu restauranta kiraya verebilecek fakat DÜRÜST çalışan bir firma bulabilirmiyiz? Bu konuda bir öneriniz olur mu?
Saygılarımla…
Merhaba, sorunuzu anlayamadık kusura bakmayın.
Merhaba,
Annemin yanında oturma izni olan bir bayan var ona çalışma izni almak için ne yapmalıyız ve fiyat ne kadara çıkıyor bilgi rica ediyorum.Çalışma izni alınabilmesi için mutlaka bir şirket sahibimi olmalı yoksa şahıs olarakta yaptırabiliyormuyuz.
Teşekkürler
Merhaba, yabancı çalışanı evinizde çalıştırmak şartı ile çok kolay çalışma izni alınabilmektedir, ücretimiz 1000 TL + KDV dir, çalışma izniniz onaylandıktan sonra 1050 TL civarında harç ve kart ücreti ödemeniz olacaktır.
Merhaba turizm organizasyon tekstil vs.sirketimiz var sermaye ve banka cirolarimiz yuksek 15 kişiye yakın yabancı işçi alacağım ssk yapabilirmiyim bilgilerinize ihtiyacımız var nasıl yol izlemeliyiz
Merhaba, 15 yabancıya çalışma izni alabilmek için 75 Türk personelinizin olması gerekmektedir, fakat yine de yabancıların yapacağı görevlere göre Çalışma Bakanlığı hepsine çalışma izni vermeyebilir.
mrb kendı iş yerim var küçük bir yer ve sonra bır yer daha olacak şube olacak ne lazım bana kaç gün sürer selam aleyküm
Merhaba, sorunuzu anlayamadık, muhasebeciniz den destek almanızı öneririz.
Merhaba ben bir Yabancı vatandaşa çalışama izni yaptıracam gıda fabrikasında çalışacak onun ssk primi ne kadar olur bir fikriniz varmı teşekkür ederim
Merhaba, bu yabacının yapacağı göreve göre değişmektedir, eleman statüsünde çalışacaksa asgari ücretin bir buçuk katı, uzman pozisyonunda çalışacaksa asgari ücretin 3 katı maaş göstermeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için buraya göz atabilirsiniz: https://www.atakurumsal.com/yabancilara-odenmesi-gereken-ucretler/
Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review
Azerbaycanliyim calisma izni nasil cikaracami. Bilmiyorum . Nereye gitmeliyim
Merhaba, Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir iş yeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.
Merhaba, çalışmak istediğim dernek 3 ay önce ben ve başka yabancı çalışanlara çalışma iznine başvuruda bulundular. Fakat bizden kimseye hiçbir yanıt gelmedi. Sistemde yazılan tek şey “değerlendiriliyor”. Olumsuza odaklanmak istemiyorum ama biraz yormaya başladı. Bakanlıkta işlemler yavaşlatildi deniyor. Sizin bilginizvar mi bu konu hakkında?
Merhaba, sivil toplum kuruluşlarında çalışacak yabancıların çalışma izinleri diğer kurumlardan gelen cevapların gecikmesi sebebiyle biraz geç sonuçlanmaktadır.
Annemin bakımı için Gürcistan uyruklu bir bayana çalışma izni almak istiyorum. Ancak bu bayanın oturma izni ekim ayının başında bitiyor. Bu bizim için sorun olur mu?
Merhaba, hayır olmaz, ikamet izni veriliş tarihi ile bitiş tarihi arasında altı aydan fazla süre varsa çalışma izni için başvuru yapabilirsiniz.
Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review
Ben mısırlıyım ve Türkçe bilmiyorum Ve turizim mezunuyum çok iyi İngilizce biliyorum ve arapça iş bulma imkanı var mı
Merhaba, Türkiye işini layıkıyla yapacak, verilen görevleri eksiksiz yerine getirip üzerine fikir üretebilecek, çalıştığı iş yerine değer katabilecek herkese kapılarını açmıştır, Türkiye’de herkesin iş bulma imkanı vardır.
Merhaba Ben Sudanlıyım. Yazılımcı olarak ben’ çalıştırmak isteyen bir firma var. Yazılımcılara çalışma izni alınabilir mi?
Kısa dönem ikamet iznim var.
Merhaba, evet çalışacağınız şirket gerekli kriterleri sağlıyorsa çalışma izni alınabilir.