Yabancılara Çalışma İzni Nasıl Alınır 2017

Yabancı Çalışma izinlerinde büyük kolaylıklar sağlayan yeni 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununa göre güncellenmiş detaylı bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz

Çalışma İzni Nasıl Alınır 2017

 

imza yeni

 

Yabancıların Çalışma İzni Hakkında Genel Bilgi

 

Çalışma izni nasıl alınır, hangi evraklar gereklidir, sektörel farklılıklar nelerdir, nasıl başvuru yapılır, uzatma başvurusu nasıl yapılır detaylı anlatım.

 

Şirketlerde çalıştırılacak yabancılar için Çalışma İzni Nasıl Alınır

  • Ödenmiş sermayenin 100 bin tl ve üzeri olması
  • En az 5 adet sigortalı Türk personelin çalışması
  • Ödenmiş sermayenin 100 bin tl nin altında olması durumunda, geçmiş dönem cirolarınıza bakılır, geçmiş dönem cironuz 800 bin tl nin üzerindeyse başvurunuz işleme alınır.

 

Turizm işletmelerinde çalıştırılacak yabancılar için Çalışma İzni Nasıl Alınır

  • Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler (SPA, güzellik merkezi, spor merkezi vb.), turizm seyahat acentaları, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara ödenecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan en az asgari ücret tutarında uygulanır.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm işletmeleri ile belgeli tatil köyleri, eğlence sektörü, turizm-animasyon organizasyon firmalarınca uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az 10 Türk vatandaşı çalıştırılması halinde her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmamaktadır.
  • Daha Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ

 

Şahıs Firmalarında çalıştırılacak yabancılar için Çalışma İzni Nasıl Alınır
https://www.atakurumsal.com/wp-content/uploads/bizdenfiyatalmadankararvermeyiniz1.jpg

  • Yeni açılmış şahıs firmalarında yabancı personel çalıştırma izni alınamaz.
  • Geçmiş dönem cirosunun 800 bin tl ve üzeri olması gerekmektedir.
  • En az 5 adet sigortalı Türk personelin çalışıyor olması gerekmektedir.

 

Yabancı Şirket Ortakları için Çalışma İzni Nasıl Alınır

  • Yeni açılan yabancı ortaklı şirketlerin ilk 6 ay 5 sigortalı Türk personel çalıştırma kriteri yoktur
  • Ödenmiş sermayenin 100 bin tl ve üzeri olması ve yabancı ortağın en az %40 hisse sahibi olması gerekmektedir.
  • Şirket kuruluş tarihi 6 ayı dolduran şirketleri, en 5 Türk personel çalıştırmak zorundadır.
  • Daha Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışacak için Çalışma İzni Nasıl Alınır

  • Yabancı STK’ların kilit personelinin Türk olması durumunda uyruğuna bakılmaksızın 3 yabancı personel kotadan muaf tutulur.
  • Yabancılara verilecek iznin süresi ise STK’nın faaliyet süresini aşmayacak şekilde verilir.
  • AFAD kartlı (geçici koruma altındaki) Suriyeli mülteciler ve oturum izni olan Suriye li mültecileri çalıştırmak isten STK lar için istihdam kotası uygulanmamaktadır.
  • Daha Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

 

Ev Hizmetleri çalışacak yaşlı bakım veya çocuk bakıcısı yabancılar için Çalışma İzni Nasıl Alınır

  • Evde bakımı yapılmak üzere, 15 yaşından küçük veya 65 yaşından büyük yaşlı olmalıdır.
  • On yaşından büyük, 65 yaşından küçük kişiler için sağlık raporu gerekldir.
  • Ağır yatalak hastalar için Erkek personellere de çalışma izni alınabilir.
  • Ev de sadece bir yabancı çalışabilir.
  • Ev hizmetlerinde yabancı hizmetçi çalıştıramazsınız.
  • Daha Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

 

Uzatma Başvuruları: 

  • Vergi borcunuzun olmaması gerekmektedir. (Şirketler için)
  • SGK borcunuzun olmaması gerekmektedir. (Şirketler için)
  • SGK Prim ödemelerinizin eksiksiz ödenmiş olması gerekmektedir. (Ev Hizmetleri)

HİZMET ÜCRETLERİMİZ

 

 
  • Ata Kurumsal Danışmanlık
  • DanışmanlıkDanışmanlık
  • Bakanlık BaşvurusuBakanlık Başvurusu
  • Konsolosluk BaşvurusuKonsolosluk Başvurusu
  • Süreç YönetimiSüreç Yönetimi
  • SGK YönetimiSGK Yönetimi
  • Ek Evrak TakibiEk Evrak Takibi
  • SMS HatırlatmaSMS Hatırlatma
  • Satış Elemanı, Pazarlama, İhracaat Görevlisi v.b.

    Yurt İçi

  • 1250 TL

    + KDV

  • Danışmanlık2 Ay
  • Bakanlık Başvurusu
  • Konsolosluk Başvurusu
  • Süreç Yönetimi
  • SGK Yönetimi
  • Ek Evrak Takibi
  • SMS Hatırlatma
  • Satış Elemanı, Pazarlama, İhracaat Görevlisi v.b.

    Yurt Dışı

  • 1500 TL

    + KDV

  • Danışmanlık2 Ay
  • Bakanlık Başvurusu
  • Konsolosluk Başvurusu
  • Süreç Yönetimi
  • SGK Yönetimi
  • Ek Evrak Takibi
  • SMS Hatırlatma
  • Satış Elemanı, Pazarlama, İhracaat Görevlisi v.b.

    Transfer

  • 1500 TL

    + KDV

  • Danışmanlık2 Ay
  • Bakanlık Başvurusu
  • Konsolosluk Başvurusu
  • Süreç Yönetimi
  • SGK Yönetimi
  • Ek Evrak Takibi
  • SMS Hatırlatma

 

 

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

       

 

 

444 7 284 no’lu hattımızdan bizi arayarak bilgi edinebilirsiniz.

 

imza yeni

 

 Yüzlerce Müşterimiz Yanılmış Olamaz 

İsterseniz Logoların Üstüne Tıklayarak Bizi Müşterilerimize Sorabilirsiniz.

 

Hizmetlerimiz düzenli olarak İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça ve tabii ki Türkçe olarak mevcuttur. Diğer diller de mümkündür ama küçük gecikmelere neden olabilir. 

Residence Permit, Work Permit  Residence Permit, Work Permit  Residence Permit, Work Permit    
 

Sorun - Cevaplayalım



YASAL UYARI: Sitemizdeki içerikler yayınlanma tarihi ve saati GOOGLE tarafından indexlenerek kayıt altına alınmaktadır. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içeriğimiz özel izin alınmadan kullanılamaz.