Yabancı Öğretmen Çalışma İzni

Yabancı Öğretmen çalıştırma şartları (2017) Yeni kanuna göre güncellenmiştir.

 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim kurumlarında görev yapacak yabancı öğretmen için Yüksek Öğrenim Kurumundan alınan denklik belgesi ve ön izin belgesi (mesleki yeterlilik belgesi) zorunludur.

Yabancı öğretmen istihdam edecek kurumlar için de “Kurum açma ve öğretime başlama izni” ve “Ruhsatname” gereklidir

İngiliz vatandaşlarının İngilizce öğretmeni olması için herhangi bir sertifika ve yeterlilik belgesi istenmemektedir. 

Türk vatandaşı ile evli yabancı öğretmenlerin 3 yılını doldurmuş olması veya çocuğu olması durumunda denklik belgesi hariç kriter bulunmamaktadır. 

Ata Kurumsal Danışmanlık, yaklaşık dokuz yıldır yabancı çalışma izinleri konusunda

hizmet veren uzman bir firmadır.

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı birçok kurum, vakıf, seyahat acentası, hastane, özel üniversite ve şirketlerden oluşan referanslara sahiptir. Logoların üzerine tıklayarak bizi müşterilerimize sorabilirsiniz.

Lütfen Referanslarımızı İnceleyin; https://www.atakurumsal.com/referanslarimiz/

 

ATA KURUMSAL DANIŞMANLIK MÜŞTERİLERİNE AŞAĞIDAKİ HİZMETİ PAKET OLARAK VERİR

  • YABANCI PERSONEL İÇİN İZİN ALIP ALAMAYACAĞINIZI KONTROL EDER.
  • SİZE EN UYGUN BAŞVURU YÖNTEMİNİ BELİRLER.
  • HAZIRLANMASI GEREKEN DOSYALARI SİZİN ADINIZA HAZIRLAR.
  • İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELERİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE SİZE BİLDİRİR.
  • ONLİNE BAŞVURUYU SİZİN ADINIZA YAPAR.
  • DOSYANIZI BAKANLIĞA TESLİM EDER.
  • BAKANLIKTAKİ EVRAKLARINIZIN UZMANLARLA BİREBİR GÖRÜŞEREK TAKİBİNİ YAPAR.
  • ÇALIŞMA İZNİNİZ ÇIKTIĞINDA SİZİ BİLGİLENDİR.
  • SGK İŞLEMLERİ İÇİN SİZİ YÖNLENDİRİR.
  • UZATMA İŞLEMLERİNDE SİZİ 45 GÜN ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİR
  • İŞTEN ÇIKARTMANIZ GEREKEN PERSONELİNİZİN ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİ YAPAR.

Conditions of employing a Foreign Teacher have updated according to the new regulations.

 Equivalence document and preliminary permission document (proficiency certificate) taken from Higher Education Institution is obligatory for foreign teacher to work in special education institutions affiliated to Ministry of National Education.

“Opening an instutition and starting education permit” and “License” are required for the institutions that will employ foreign teachers

No certificate or qualification document is required for British citizens to be English teachers. 

There are no criteria except for equivalence document if foreign teachers who are married to a Turkish citizen have completed 3 years or having a child. 

Ata Instutitional Consultancy is a specialized company that has been working on foreign work permits for almost nine years.

Many domestic and foreign institutions operating in Turkey have references from foundations, travel agencies, hospitals, private universities and companies. You can ask our customers by clicking on the logos.

Please Review Our References; https://www.atakurumsal.com/referanslarimiz/

Ata Instutitional Consultancy provides the services below as a package for customers

  • CHECKS IF YOU CAN HAVE A WORK PERMIT FOR FOREIGN PERSONNEL.
  • DETERMINES THE BEST APPLICATION METHOD FOR YOU.
  • PREPARES THE DOCUMENTS WHICH YOU SHOULD PREPARE AS YOUR OWN.
  • NOTICES REQUIRED INFORMATION AND DOCUMENTS TO YOU.
  • COMPLETES ONLINE APPLICATION PROCESS.
  • DELIVERY YOUR DOCUMENTS TO THE MINISTRY.
  • FOLLOWS YOUR DOCUMENTS IN THE MINISTRY WITH MEETING THE EXPERTS
  • INFORMS YOU WHEN YOUR WORK PERMIT IS APPROVED.
  • INFORMS YOU FOR THE SGK TRANSACTIONS.
  • INFORMS YOU IN EXTENSION PROCESS BEFORE 45 DAYS
  • PROVIDES THE TERMINATION PROCEDURES FOR YOUR STAFF.

13 yorum

  • Naile

    Merhaba. Ben türk vatandaşı ile evli ve 2 çocuk annesi Azerbaycan vatandaşıyım. Kendi ülkemde coğrafya öğretmenı olarak çalıştım. 10 senedır Turkiyedeyim.Burda devlet veya ozel okul fark etmez ogretmenlik yapmak istiyorum.Hangi belgeler gerektiği ve nereye başvurmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

    • Ata Kurumsal

      Merhaba Naile hanım, Türkiye’de çalışma izinleri yabancıları çalıştıracak firmalar üzerinden yabancılara verilir, bu yüzden ilk önce uzmanlık alanınızla bir özel eğitim kurumunda iş bulmanız gerekmektedir akabinde iş veren sizin adınıza çalışma izni alacaktır. Size önerimiz Turkuaz kart sistemine nitelikli yabancı statüsünden başvuru yapmanız olacaktır, Turkuaz kart sahibi olmanız durumunda yukarıda bahsettiğimiz her şeyden muaf olacaksınız.

  • gulhan

    Ben gülhan mohammed ankara üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum.,devlette öğretmen olarak atanabilirmiyim veyahut ücretli öğretmenlik yapabilirmiyim nasıl milli eğitim’e bağlı olarak çalışabilirim çok teşekkür ederim

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Devlette memur olarak değil de sözleşmeli olarak yabancıların çalışma durumları olabiliyor fakat milli eğitime bağlı kurumlarda pek yabancı çalışmasına sıcak bakılmamakla beraber daha çok TRT ve benzeri kurumlarda sözleşmeli yabancı çalıştırılmaktadır.

  • gulhan

    Yabancı uyurukluyum ırak vatandaşıyım

    • Ata Kurumsal

      Sizlere önerim Turkuaz karta başvurmanız, Turkuaz kart başvurunuzun olumlu olması durumunda devlette sözleşmeli olarak çalışabilir, 3 yıllık sürenin sonunda Türk vatandaşı olup (bakanlar kurulu kararıyla) devlette memur olabilirsiniz.

  • Firuze

    Selam, bende sinif öğretmeniyim, diplomamin denklik belgesini bekliyorum, bende turkuaz kart icin başvuru yapabilirmiyim? Turkiyede toplam 3 senedir, iki sene calisma izin ile yasiyorum

  • Funda Aksoy

    Merhaba , ben ingilizce Öğretmenliği bölümünü bitirdim ve Alman vatandaşıyım. Özel kolejlerde yabancı öğretmen statüsünde olup maaşımı etkileyecek mi ?

  • Emmanuel Serge

    Merhaba, benim adım Emmanuel. Ben Fransızca ve İspanyolca öğretmeniyim. Ben İstanbul’da oturuyorum ve her yerde çalışmaya hazırım. Tel: 0541 583 41 85

  • Azady

    Merhaba, ben yabancı uyruklu olup Balıkesir Üniversitesi Türkçe öğretmenliği mezunuyum. Allah nasip ederse yakında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evleneceğim. Türkiye’de kamu kuruluşları (MEB’e bağlı devlet okulları) veya özel kolejler gibi yerlerde çalışma imkanlarına sahip olabilecek miyim? Ne tür çalışma izinleri alabilirim?
    Yardım ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim…

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Türk vatandaşı eşiniz ile evliliğiniz 3 yıl sürerse Türkiye vatandaşlığına başvuru hakkınız bulunmaktadır, Türk vatandaşı olduktan sonra kamu da çalışabilirsiniz, Türk vatandaşı olmadan önce de Özel eğitim kurumlarında çalışma imkanınız bulunmaktadır. 3 yılı doldurmadan çocuğunuz olması durumunda çalışacağınız özel eğitim kurumlarından kriter aranmamaktadır.

Bir Cevap Yazın

how can we help you?

Our team knows English, Arabic, Russian and Francais languages.