Türkiye’de ikamet izni almak için gerekli belgeler

Türkiye’de ikamet izni almak için gerekli belgeler

  1. Kısa Dönem İkamet İzni için gerekli belgeler
  • Noter onaylı kira sözleşmesi veya misafir olarak bir yerde kalınacaksa ev sahibinin noter onaylı taahhütnamesi
  • Kalınacak her ay için 300 dolar lık banka hesabı
  • Kendi ülkesinden alınmış doğum belgesi
  • Türkiye den alınmış sabıka kağıdı
  • Misafir olarak kalınacaksa taahhütname veren kişinin maaş bordrosu
  • Özel sağlık sigortası (fiyatları öğrenmek için tıklayınız: https://www.atakurumsal.com/yabancilar-icin-saglik-sigortasi/
  • Otelde kalacaklar için kalınacak süre boyunca alınmış provizyon belgesi
  • Yabancının yanında çocuğu bulunması durumunda babadan alınmış izin belgesi (bu belge apostil onaylı olması gerekmektedir.
  • Pasaport fotokopisi (latin harfleri bulunmaması durumunda Türkçe tercüme ve noter onayı gereklidir.
  • 4 adet fotoğraf
  • Turizm bölgelerimiz dışında kalan (İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve kıyı şeridi illerimizin haricinde ikamet edecek yabancılar) bir veya iki senelik ikamet izni alamayabilirler)

Daha detaylı bilgi için tıklayınız: https://www.atakurumsal.com/yabanci-oturma-izni/kisa-donem-ikamet-izni/

Türkiye'de İkamet izni için gerekenler?

  1. Aile İkamet İzni için gerekli belgeler

2.1. Türk vatandaşlarıyla evli olanlar için

İlk başvuru

Başvuru sahibi tarafından;

  • İkamet izni başvuru formu
  • Pasaport yada seyahat belgesinin orjinali ve fotokopisi
  • 4 fotoğraf
  • Evliliğe ilişkin belge

Kefil tarafından (Başvuru sürecinde bulunmalı)

  • Kimlik kartının orjinali ve fotokopisi
  • Yaşamını sürdürmek için yeterlilik ve sürdürebilirliğe ilişkin belge

3.Öğrenci İkamet İzni için gerekli belgeler

3.1.İlk-Orta Eğitim

3.1.1.İlk başvuru

> İkamet izni başvuru formu

> Pasaport yada seyahat belgesinin orjinali ve fotokopisi

> Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilerinden alınmış ilgili vize.

> 4 fotoğraf

> Yeterlilik hakkında tebligat

4.Daimi İkamet İzni için gerekli belgeler

4.1. Son 8 yıl içinde Türkiye’de sürekli bulunan yabancılar için İkamet izni

4.1.1. İlk başvuru

> İkamet izni başvuru formu

> Pasaport yada seyahat belgesinin orjinali ve fotokopisi

> Eski ikamet izni belgesinin teslimi

> 2 Fotoğraf

> Son 3 yıl içinde devletten hiçbir sosyal yardım alınmadığına dair belge.

Yaşamını sürdürmek için yeterlilik ve sürdürebilirliğe ilişkin belge

http://www.goc.gov.tr/icerik6/ikamet-izni-basvurulari-icin-gerekli-belgeler_350_361_3603_icerik

Sorun - Cevaplayalım


YASAL UYARI: Sitemizdeki içerikler yayınlanma tarihi ve saati GOOGLE tarafından indexlenerek kayıt altına alınmaktadır. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içeriğimiz özel izin alınmadan kullanılamaz.