Türkiye’de Oturma iznine nasıl başvurabilirim

Türkiye’de ikamet izni için nasıl başvurabilirim?

İLK OLARAK başvurunuza başlamak için  » e-ikamet.goc.gov.tr adresini ziyaret ediniz.
https://www.atakurumsal.com/wp-content/uploads/ikamet-izni-nasıl-başvurabilirim.png
(!) DİKKAT (!) İlk defa başvuru yapacak kişiler ilgili belgeleri ile birlikte randevu saatinde Göç İdaresini ziyaret etmelisiniz. (Göç idarelerinin tam listesi için » Tıklayın )

Kısa Dönem İkamet İzni İçin Gereken Belgeler

Türkiye’de İkamet İzni için ilk seferde gereken belgeler – (Not ediniz; Gerekli görüldüğü takdirde ekstra belgeler resmi makamlar tarafından istene bilmektedir)

  • İkamet İzni Başvuru Formu (İmzalı)
  • Pasaport veya pasaport yerini tutan belgenin orjinali ve fotokopisi (kimlik bilgilerinin ve fotoğrafınızın bulunduğu sayfadan sonra devam edecek sayfada)
  • 4 Fotoğraf (Biyometrik)
  • Kalış süresi boyunca yeterli ve ispat edilebilir kaynağa sahip olduklarına dair tebligat. (Başvuru formunun içine tebliğ edilir. İdare destekleyici belge talep edebilir.)
  • Geçerli bir sağlık sigortası (65 yaş üstü ve 18 yaş altı muaftır)
  • Karşılıklı sosyal güvenlik anlaşmaları kapsamında Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden faydalanılmasına olanak veren belge.
  • Yetkilendirme sertifikası Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınır.
  • Genel sağlık sigortası için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan başvurunun kanıtı.
  • Özel Sağlık Sigortası
  • İdarenin isteği üzerine, seyahat ve konaklama ile alakalı bilgi ve belgeler talep edilebilir.

 

 

(!) DİKKAT (!)

İkamet kartınız için harç ödemeniz gerekecek – 63,00 TL

İzniniz için harç (vergi) ödemeniz gerekmekte – bu harç vatandaşı olduğunuz ülkeye, izin türüne ve süresine göre değişebilmektedir.

 

 

Notlar:

  • İdare tarafından ek bilgi ve belge talep edilebilmektedir.
  • Fotoğraf beyaz arka plan kullanılarak, biyometrik olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. (yabancının yüzünü ön cepheden kolayca tanınmasını sağlayacak şekilde)
  • Pasaportun Latin harfleri kullanılarak yazılmadığı durumlarda, yeminli tercümanlar veya resmi otoriteler tarafından onaylanmış çeviri de başvuruya eklenmelidir.
  • Eğer pasaportta isim ve soy isim ayrı şekilde yazılmamışsa, yabancıdan kendi temsilciliğinden alınmış ve açıkça kimlik bilgilerini gösteren bir belge talep edilecektir.
  • İdare, ikamet izni başvuru sürecinde yabancının doğum sertifikasını talep edebilir.
  • Yabancının, başvuru sürecinde gereken bu tamamlayıcı bilgi ve belgeleri 30 gün içinde bakanlığa göndermesi gerekmektedir. Aksi takdirde, başvurunuz iptal edilebilir.
  • 18 yaşının altında olunması ile ilişkin durumlarda, kişinin uzakta yaşayan anne babası veya yasal temsilcileri tarafından muvafakatname ve gerçek ve tüzel kişiler tarafından taahhütname verilmesi ve idareye gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

Sorun - Cevaplayalım


YASAL UYARI: Sitemizdeki içerikler yayınlanma tarihi ve saati GOOGLE tarafından indexlenerek kayıt altına alınmaktadır. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içeriğimiz özel izin alınmadan kullanılamaz.