Türkiye’de Oturma iznine nasıl başvurabilirim

Türkiye’de ikamet izni için nasıl başvurabilirim?

İLK OLARAK başvurunuza başlamak için  » e-ikamet.goc.gov.tr adresini ziyaret ediniz.
https://www.atakurumsal.com/wp-content/uploads/ikamet-izni-nasıl-başvurabilirim.png
(!) DİKKAT (!) İlk defa başvuru yapacak kişiler ilgili belgeleri ile birlikte randevu saatinde Göç İdaresini ziyaret etmelisiniz. (Göç idarelerinin tam listesi için » Tıklayın )

Kısa Dönem İkamet İzni İçin Gereken Belgeler

Türkiye’de İkamet İzni için ilk seferde gereken belgeler – (Not ediniz; Gerekli görüldüğü takdirde ekstra belgeler resmi makamlar tarafından istene bilmektedir)

  • İkamet İzni Başvuru Formu (İmzalı)
  • Pasaport veya pasaport yerini tutan belgenin orjinali ve fotokopisi (kimlik bilgilerinin ve fotoğrafınızın bulunduğu sayfadan sonra devam edecek sayfada)
  • 4 Fotoğraf (Biyometrik)
  • Kalış süresi boyunca yeterli ve ispat edilebilir kaynağa sahip olduklarına dair tebligat. (Başvuru formunun içine tebliğ edilir. İdare destekleyici belge talep edebilir.)
  • Geçerli bir sağlık sigortası (65 yaş üstü ve 18 yaş altı muaftır)
  • Karşılıklı sosyal güvenlik anlaşmaları kapsamında Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden faydalanılmasına olanak veren belge.
  • Yetkilendirme sertifikası Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınır.
  • Genel sağlık sigortası için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan başvurunun kanıtı.
  • Özel Sağlık Sigortası
  • İdarenin isteği üzerine, seyahat ve konaklama ile alakalı bilgi ve belgeler talep edilebilir.

 

 

(!) DİKKAT (!)

İkamet kartınız için harç ödemeniz gerekecek – 63,00 TL

İzniniz için harç (vergi) ödemeniz gerekmekte – bu harç vatandaşı olduğunuz ülkeye, izin türüne ve süresine göre değişebilmektedir.

 

 

Notlar:

  • İdare tarafından ek bilgi ve belge talep edilebilmektedir.
  • Fotoğraf beyaz arka plan kullanılarak, biyometrik olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. (yabancının yüzünü ön cepheden kolayca tanınmasını sağlayacak şekilde)
  • Pasaportun Latin harfleri kullanılarak yazılmadığı durumlarda, yeminli tercümanlar veya resmi otoriteler tarafından onaylanmış çeviri de başvuruya eklenmelidir.
  • Eğer pasaportta isim ve soy isim ayrı şekilde yazılmamışsa, yabancıdan kendi temsilciliğinden alınmış ve açıkça kimlik bilgilerini gösteren bir belge talep edilecektir.
  • İdare, ikamet izni başvuru sürecinde yabancının doğum sertifikasını talep edebilir.
  • Yabancının, başvuru sürecinde gereken bu tamamlayıcı bilgi ve belgeleri 30 gün içinde bakanlığa göndermesi gerekmektedir. Aksi takdirde, başvurunuz iptal edilebilir.
  • 18 yaşının altında olunması ile ilişkin durumlarda, kişinin uzakta yaşayan anne babası veya yasal temsilcileri tarafından muvafakatname ve gerçek ve tüzel kişiler tarafından taahhütname verilmesi ve idareye gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

2 Yorum Yapıldı

  • By Abdullah - Cevapla

    Selam eşim azerbaycanda resmi olarak evliyiz,türkiyede nasıl oturum alabiliriz

    • By Ata Kurumsal - Cevapla

      Merhaba, Azerbaycan daki evlilik cüzdanınızı burada onaylatmanız gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık dairelerinden bu işlemi yaptırabilirsiniz, Türkiye deki nikah işlemlerinizin tamamlanıp evlilik cüzdanınızı aldığınızda Göç idaresine başvurarak eşinize oturma izni alabilirsiniz.

Sorun - Cevaplayalım


YASAL UYARI: Sitemizdeki içerikler yayınlanma tarihi ve saati GOOGLE tarafından indexlenerek kayıt altına alınmaktadır. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içeriğimiz özel izin alınmadan kullanılamaz.