Türkiye'de Sağlık

Yabancılara Özel Sağlık Hizmetleri ve Detayları

Türkiye’de yabancı uyruklu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için iki farklı alternatif bulunmaktadır. Bunlardan biri devletin sağladığı genel sağlık sigortası, diğeri de özel sigortadır.

Yabancı Uyruklular Özel Sağlık Sigortası poliçesi 06.06.2014 tarih ve 9 sayılı İkamet İzni Taleplerinde yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına ilişkin Genelgede belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.

Bu yazıda ise yabancı uyruklu kişiler için “özel sağlık sigortası” hakkında bilgi vereceğiz.

Özel Sağlık Sigortası

Yabancı Uyruklular İçin Sağlık Sigortası

Türkiye’de ikamet izni alabilmek için özel sağlık sigortası gereklidir. Özel sigortalar ise ülkede faaliyet gösteren çeşitli sigorta acenteleri tarafından sağlanmaktadır.

Her acentenin kendi özgü şartları olabilmektedir ancak biz burada size örnek olması açısından özel bir sigorta acentesinin sunduğu hizmetleri inceleyeceğiz. Bu hizmetler acentelere bağlı olarak ufak değişikliklere uğrayabilir.

Özel Sigorta Acenteleri Tarafından Hangi Hizmetler Sağlanır?

Yabancılar için Türkiye'de Sağlık

Öncelikli olarak özel sigorta acentelerinin aylık aidat ödeme sistemi ile çalıştığını belirtmek gerekir. Kişi ödediği aidatlar karşılığında özel sigortanın sağladığı sağlık hizmetlerinden yararlanılabilir.

Özel sağlık sigortalarının güvence kapsamında hem yatarak tedavi hem de ayakta muayene teminatı yer alır. Kişiler sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu tüm sağlık kurumlarında ya tedavi ücreti ödemeden, ya da çok düşük bir meblağ ödeyerek tedavi olabilirler.

Sigorta şirketinin anlaşması olmayan sağlık kurumlarında ise sigorta yine belli bir miktarı müşterisi adına karşılaşmaktadır.

Hangi hastanelerin sigortanızın kapsamında olduğunu öğrenmek için https://hoospital.com/

Yatarak Tedavi Teminatları

Yatarak Tedavi Hizmetleri

Yatarak tedavi, hastanın tedavi olmak için belli bir süre hastanede kalmasını gerektiren tedavi türüdür. Özel sigorta kapsamına dahil olan yatarak tedavi hizmetleri genel olarak şu unsurları içerir:

  • Hastane hizmetleri (ameliyat, ameliyathane, anestezi, ilaç, laboratuvar, radyoloji vb.)
  • Hastanede kalınan süre kapsamında oda, yatak, yemek ve refakatçi masrafları
  • Kornea, böbrek, pankreas, karaciğer, kalp, akciğer nakli
  • ESWL, Gama Knife giderleri
  • Yatarak tedavi süresince yapılan  tanı amaçlı biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji tetkikleri, radyolojik inceleme ve görüntüleme
  • Ameliyat sonrası fizik tedavi
  • Kalp ve damar anjiyografisi
  • Sigortalının günlük yaşam faaliyetlerine yardımcı olan ve sosyal bakımdan destek olunması amacıyla evde yapılan tıbbi bakım hizmetleri
  • Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz
  • Besin zehirlenmesi, alçı uygulaması, basit yanık tedavileri gibi 24 saatten kısa sureli tıbbi tedaviler (gözlem, müşahede)
  • Bir kaza veya hastalık sonucunda uzuv kaybı olması halinde suni uzuv giderleri
  • Yoğun bakım ünitelerindeki tedaviler
  • Trafik kazası sonucu meydana gelen diş ve burun ile ilgili tedaviler

Daha öncede belirtildiği üzere bu hizmetler sigorta acentelerine göre değişiklikler gösterebilir. Sigorta hizmetinizi satın almadan önce mutlaka size teklif edilen sigorta hizmetinin neleri kapsadığını, neleri kapsamadığına dair sigorta yetkilinizden bilgi alın.

Ayakta Tedavi Hizmetleri

Ayakta Tedavi Hizmetleri

Ayakta tedavi ise hastanın hastanede yatmasını gerektirmeyen kısa süreli bir tedavi türüdür. Özel sigorta kapsamındaki ayakta tedavi hizmetleri şu unsurları içerir:

  • Doktor muayene ücretleri
  • Tanı amaçlı inceleme giderleri
  • İlaç giderleri
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon giderleri

Hangi Durumlar Özel Sağlık Sigortası Kapsamına Girmez?

Hangi durumlar özel sağlık sigortası kapsamına girmez?

Özel sağlık sigortasının teminatı altında olan hastalık ve yaralanma durumları dışındaki durumlar özel sigorta kapsamına girmez.

  • Savaş, ihtilal, ayaklanma, iç karışıklıklar,
  • Suç işlemek ve suça teşebbüs,
  • Meşru müdafaa haricinde sigortalının kendisini bile bile ağır bir tehlikeye maruz bırakacak hareketlerde bulunması,
  • İntihar girişimi sonucu meydana gelen hastalık ve yaralanmalar,
  • Uyuşturucu kullanımı gibi durumlar özel sigorta kapsamına girmemektedir.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin hemen her şehirde acenteleri bulunmaktadır. Bu şirketler; konut sigortası, seyahat sigortası, araç sigortası, deprem sigortası ve sağlık sigortası gibi konularda uzmanlaşmış olabilirler.

O nedenle özel sağlık sigortası sunan sigorta şirketlerinin web sitelerinden gereken bilgileri edinebilir ve sigorta acentelerini bizzat ziyaret ederek özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

Av. Batın Yılmaz

Potansiyel bir iş sözleşmesini yansıtan yukarıdaki şartlar yalnızca ek tartışmalar için bir temel olarak sunulmuştur ve yasal olarak bağlayıcı bir yükümlülüğü yoktur. Tüm tarafların dahil olduğu bir sözleşme son haliyle yazılı olarak yapılmadıkça yasal olarak bağlayıcı hiçbir yükümlülük oluşmayacak, olduğu ima edilmeyecek ya da olduğu sonucuna varılmayacaktır.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Selamun aleykum bir akrabam var azerbaycandan turkiyeye ameliyata gelse belinde tümör var ameliyat masraflari kac ytl tutar ?

  2. ben turkiyede ameliyat olmak istiyorum kolumda kis var kucuk ama cezayirdeyim ve vize icin hastaneden davetiye almam gerekiyor nasil yapabiliriz bana yardimci olabilir misiniz

    1. Merhaba, evet gerekli davetiyeyi sizlere sağlayabilmemiz için, pasaportunuzun fotokopisi, daha önce ki tetkik ve tedavilerinizi bize bilgi@atakurumsal.com üzerinden gönderirseniz çalıştığımız özel hastanelerden size uygun tedavi ve ücret teklifini gönderebiliriz, bu hizmetimiz ücretsizdir.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  3. Yabanci uyruklu hastamiz var , beyin de tümör ameliyati olcaktir.bunun için tedavii masrafii ve maduriyetimiz var..bun dan dolayii nasil yardimci ve nasil sigorta yapmaliyiz. Teşkler

  4. Merhaba ben bir bilgi almak istiyorum yabancı bir kişi turkiyede tedavi olabilir mi ve tedavi edilme surecinde masraflar nasil karşılanıyor turkkiyede sigortasi olmasimi gerekli sigortasi olmayan kisiler ne yapmalı bilgi verir misiniz

    1. Merhaba, evet yabancı uyruklu kişilerin özel sağlık sigortası olması durumda ve bu sigortanın Türkiye’de ki hastaneler de geçerli olması durumda bütün masraflar sigorta tarafından karşılanmaktadır.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu