İletişim

Değerli müşterimiz: bilgi almak amaçlı genel sorularınız için lütfen aşağıdaki iletişim formunu kullanınız, hizmet talebi haricinde telefonla bilgi taleplerine yoğunluktan dolayı maalesef cevap veremiyoruz.

İstanbul Ofis

  • İstiklal Caddesi, No: 187-Kat 4
    Beyoğlu – Taksim - İSTANBUL
    (Lütfen randevu alınız)
  • 444 7 284

Ankara Ofis

  • Next Level Loft Ofis Kızılırmak Mahallesi
    4/65-B Kat 24
    Çankaya /Ankara (Lütfen Randevu Alınız)
  • +90 (312) 424 15 76

877 yorum

  • Mert

    Merhabalar. eşim için oturum izni uzatma başvurusunu göçten yaptık. 80 dolar artı 72 TL kart parası ödedi. İkinci başvurumuz olduğu için 20 günde geleceğini söylediler. ancak 2 ay geçti hala ses yok. göçe sorduğumuzda yoğunluk var dedi ama 30-40 güne gelir demesine rağmen 60 günden fazla oldu hala ses yok. sizce kartımızı kayıp mı ettiler yoksa gerçekten yoğunluk mu var size sormak istedim. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

  • Vugar Hüseynov

    Merhaba. Eşimin annesi Türk vatandaşı. Biz ise Azerbaycan vatandaşıyız. Ailece 2,5 senedir kısa dönem oturma izni ile Türkiye’deyiz. Turkuaz Kartı ala bilir miyiz?

  • Mona

    Merhaba
    Ben Türkiye’den mezun uzman doktorum. Oturma iznim 10 ay geçerli olup bir iş yeri ile anlaştım fakat yakın zamanda şehir değiştirmem gerekecek. İkinci defa çalışma iznine başvuru yaparken oturma izni süresi en az 6 ay mı olmalı yoksa daha az olması halinde kabul edilir mi? Ayrıca çalışma izni dışında ayrı olarak oturma izni almak istiyorum. Bu mümkün müdür? Mümkün ise hem çalışma izni hem oturma iznini yapmak için ne kadar ücret talep ediyorsunuz

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, çalışma izni başvurusu için en az altı aylık alınmış oturma izni olması gerekmektedir, oturma izni süresinin son günü bile çalışma izni başvurusu yapılabilir, çalışma izni aynı zamanda oturma izni yerine de geçtiği için ayrıca oturma izni başvurusu yapılmasına gerek yoktur, çalışma izni danışmanlık bedelimiz 1500 TL + KDV şeklindedir, başvuru onaylandıktan sonra 687,50 TL harç ve kart ücreti bulunmaktadır. Adınıza başvuru yapabilmemiz için işveren istediğimiz evrakları bize göndermeniz etmeniz yeterlidir.

  • Hayrettin

    Merhabalar.
    Türkmenistan’da yaşayan yabancı bir işçiyi kaynakçı olarak işyerimizde çalıştırmak istiyoruz. Yabancı işçi Türkiyeye gelmeden çalışma izni için başvuruda buluna biliyor muyuz. Bunun için davetiye veya başka birşey hazırlayıp özel istek mi yapmamız gerekli?
    İyi çalışmalar.

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, evet yabancının kendi ülkesindeki Türk büyükelçiliği üzerinden başvuru yapabilirsiniz, başvuru evrakları konsolosluktan konsolosluğa değiştiği için arayıp öğrenmenizi öneririz

  • Gulshan

    Merhaba, ben yüksek lisans öğrencisiyim . çalişma izni almak istiyorum. Anladığım kadarıyla kendim basvuru yapamıyorum . basvuruyu benı calıstırmak ısteyen herhangı bır sılket yapmalıdır . genel olarak bazı yerler surecın nasıl yurudugunu bılmedıgı ıcın bazıları da masraflı oldugunu dusundugu ıcın ışe almıyorlar . pekı gercek basvuru surecı nasıldır ? ıslemler gercekten sılket ıcın masraflı mı ?

  • vahid

    merhba ben iranlim bir esim ve iki cocukum icin oturum izni icin neler lazim ve ucereti ne keder olur saygilar

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, oturma izni almak için gerekli şartları yerine getirmeniz durumunda aileniz ile birlikte masraflarınız 2000 dolar civarında olacaktır, bu ücrete bizim danışmanlık ücretimiz ve diğer tüm masraflar dahildir.

  • Seymur

    Merhaba. Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Türkiyede çalışmak izni almak için bana yardımcı olurmusunuz,

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.

  • yalcın

    Gürcistan uyruklu bir kadın evimizde kalacak,turist olarak ;oturma izni için hangi yolu izlemeliyiz.Göç dairesi sayfasında kısa süreli turistik vize linki görünüyor sadece. kendisinin 1 yıllık vize almamız mümkün mü sizce ?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, akrabalık bağınızı ispat edemediğiniz sürece GÖÇ idaresi hane içinde misafir olarak başvurulan oturma izinlerine 3 ay veriyor ve uzatılması mümkün değil fakat sebebini bilmediğimiz nedenlerle bazen de bir senelik verebiliyor, bu dönem oturma izni ile alakalı sorulara tam yanıt veremiyoruz kusura bakmayın.

  • KHADIJA

    merhaba yurtdışı başvurularda size ödenecek miktar danışmanlık için 2000 tl bunun dışında çalışma izni için ödemeyi bizmi yapıyoruz?ve bir de ben İzmirde sağlık sektöründe çalışıcam. ama kıbrısta yaşıyorum ve Azerbaycan vatandaşıyım bu işlemleri nasıl yönelte biliriz?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, yurt dışı çalışma izni başvurularında danışmanlık ücretimiz haricinde başvuru onaylandıktan sonra Türk konsolosluğuna ödenmesi gereken 687,50 TL karşılık döviz veya veya yerel para birimi ödenmesi bulunmaktadır, harici bir masraf bulunmamaktadır, fakat başvurularınızı yapabilmemiz için iş verenin bize ulaşması gerekmektedir.

  • Murat K

    24.11.2017 tarihinde kaçak çalışma suçu nedeni ile tahdit koyulan (deport edilen) Moritanya vatandaşı yakınımız için çalıştığımız şirketten çalışma izni almak istiyoruz fakat Moritanya Türk konsolosluğu tahdit kaydı nedeni ile işlem yapılamadığını tahdit kaydının kaldırılması gerektiğini ilettiler.
    Yasal çalışma izni çıkartabilmek ve tahdit (deport) kaydını kaldırabilmek için ne yapmalıyız ?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, konsolosluk bu durumunun kaldırılmasını istiyorsa maalesef ki bunun bir çözümü bulunmamaktadır, fakat genellikle konsolosluk böyle bir talep de bulunmaz, diyalog yoluyla sorununuzu çözmenizi öneririz.

  • Tevfik

    Merhabalar afganim ve turkiyeye 2014 yilinda giris yaptim . Ogrenciyim 4 yildir . Turk vatandasi olmak istiyorum ogrencilik yillatim sayilacakmi ? Calisma iznimi nasil alabilirim ? Bu iki konuda kafam karisik yardimci olirmusuniz ?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, çalışma izni almak için iş bulmanız gerekmektedir, yabancılar kendi nam ve hesabına çalışma izni başvurusu yapamaz, gerekli kriterleri sağlayan işverenler yabancılar adına çalışma izni alabilirler, eğer çalışma izni alacak bir iş bulabilirseniz vatandaşlık başvurusu için öğrenci kaldığınız yıllar tam olarak sayılacak ve 5 yılı doldurduğunuzda vatandaşlık için başvuru yapabileceksiniz.

  • hanife selçuklu

    ev hizmetlerinde yabancı çalışan izin uzatma işlemi bedeli nedir?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, çalışma izni uzatma danışmanlık bedelimiz 1000 TL + KDV dir, bir sene uzatma yapılacak ise +687,50 TL harç ve kart ücreti masrafınız olacaktır.

  • elmira safarova

    merhaba,ben Turkiyede yasiyorum 3 aylik oturma iznim var.1 ocak 2019 kadar.ikamet iznini KARABUK GOC idaresi il mudurlugunden aldim.IKAMET IZNI suresini uzatmam icin ANKARADAN VE YA ISTANBULDAN goc idarelerine basvuru yapmami soylediler.VE YA BURADA calisirsan<calishma iznin olursa uzata biliriz dediler.SIMDI BEN KUAFORUM.burada calisma izni almam icin ne yapmaliyim?

  • nur

    türk vatandaşı babanın soybağı kurulmasından önce türk vatandaşlığından çıkması halinde çocuk türk vatandaşlığı kazanabilir mi

  • Zulfiyye Hasanova

    Merhaba ben Universitede ogretmen basvurusu icin nasil basvuru yapmlaiyim ve hangi belgeler lazim?Onceden tesekkur ederim.

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir iş yeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir iş yerinde çalışabilmesine imkan veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.

  • Seda

    Merhaba ; yabancıların çalışma izni başvuru sisteminden uzatma başvurumuzu yapmış bulunmaktayız ama ekranda eksik başvuru ibaresi çıkmaktadır. Tüm belgelerimizin girildiğini düşünüyoruz. Nasıl yardımcı olabilirsiniz ? Teşekkürler.

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, İsterseniz yapmış olduğunuz hatalı başvuruyu düzeltebilir, başvurunuzu tüm kriterlere uygun olarak yeniden yapabilir, dosyanızın Ankara Çalışma Bakanlığında ki takip işlemlerini yürütebilir ve kısa zamanda çıkması için sürekli takip edebiliriz, ücretimiz 1500 TL + KDV şeklindedir, bir yıllık uzatma için çalışma izniniz onaylandıktan sonra 687,50 TL harç ve kart ücreti ödemeniz olacaktır.

  • Raif

    Milli eğitimden usta öğretici olarak olur aldığımız bir Amerikalı öğretmen için ortalama kaç günde çalışma izni alabilirsiniz. Teşekkürler

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, çalışma izni başvurularının değerlendirme ve sonuçlanma süresi resmi olarak 30 gündür, genellikle 25 gün dolmadan sonuçlanmaktadır.

  • Adil

    Merhaba
    nasılsınız umarım iyisiniz

    Ben Irak vatandaşıyım 2010 da Türkiyeye öğrenci olarak giriş yaptım. 2015 e kadar öğrenci olarak devam ettim. Öğrencilik bittikten kaçak duruma düşmüyüm diye kısa dönem ikamet aldım 2018 in ikinci ayına kadar ve son olarak 2018 üçüncü ayından bu yana resmi sigortalı ve iş izinli olarak çalışıyorum.
    Sorum şu
    Eğer vatandaşlık için gün sayımı yaptırmak istersem bir sorun olur mu?????
    bu arada aynı kısa dönemi taşıyorum yanımda ama sistem üzerinden iş izni ve sigorta görünüyor

    Lütfen bana acık ve net bir cevap vermenizi rica ediyorum çünkü eğer bir sıkıntım yoksa size başvuru yapacğim işlemimi takip etmek için.

    sygılarımı sunarım

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, çalışma izni ile beş sene ile çalışmalı ve son beş senede 365 günden fazla Türkiye dışında kalmamış olmanız şartı ile vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz, öğrencilikten sonra kısa dönem ikamet izni aldığınız için öğrencilik günleriniz sayılmamaktadır.

  • cemil

    merhaba
    ukrayna da doktorluk okuyan bir arkadaşım ve mezun 2 yıldır Türkiye de burada doktorluk yapabilmesi için acaba ne yapması lazım ilginize tesekkur eder iyi günler dilerim oturma iznivar

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, yabancıların Türkiye’de doktorluk yapmasında herhangi bir engel durum yoktur, öncelikli olarak mezun olduğu okulun Türkiye’cen denk olup olmadığı bilmek amacıyla denklik başvurusu yapılmalıdır, olumlu cevabın ardından bu denklik belgesi ile iş arayışında bulunulması gerekmektedir.

  • zeynep

    merhaba

    bir yemenli arkadasim var türkiye’ye gelmek istiyor ve burada şirket kurmak istiyor,ne yapmasi gereker?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, İstanbul Taksim de bulunan ofisimizi ziyaret ederek bizden hizmet satın alabilirsiniz, adresimiz; Beyoğlu İş Merkezi
      İstiklal Caddesi No: 187 Kat:4
      Beyoğlu/Taksim/İstanbul/

Bir cevap yazın