İletişim

444 7 284 

1.492 yorum

  • Nejat

    Merhaba. Azerbaycan ve Türkiye arasında vize kalktı diye yeni bir kanun çıktı. Bu Azerbaycan vatandaşları Türkiye’de oturum almadan yaşaya bilecekleri anlamına mı geliyor? İstedikleri kadar

  • Serhat Yagiz

    Merhaba. Size Hong Kong’dan yaziyorum; HK vatandasiyim. Cevremde, Turkiye’den ev alarak vatandaslik hakki elde etmek isteyen epey tanidigim var (cin ve HK vatandasi). Bu kisileri size yonlendirmem halinde ne gibi avantajlar saglayabilirsiniz?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, arkadaşlarımız size mail adresiniz üzerinden ulaşım sağladılar, şirketimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

  • Mustafa

    Merhaba,

    Yabancı uyruklu eşimin 8 yıldır aile ikamet izni ile devam eden ikamet belgesini uzun dönemli ikamet belgesi ile değiştirmek istiyorum. Uzun dönem belge için, evlilik durumunda eşin (yani Türk Vatandaşı olan benim) gelir durumu yeterli oluyor mu? Göç idaresi sitesinde 3. kişilerin gelir belgeleri göz önüne alınmaz ibaresi var. Sizin sitede ise çalışan eşin belgesi geçerlidir demişsiniz. Bu konuda açık olarak bilgi verebilir misiniz?

  • fuat

    merhaba kısa dönem (turizm amaçlı) ikamet izni alan bir kişi 1 yıldan sonra tekrar ikametini uzatabilir mi?

  • MOBİLYA

    Merhaba, Geçici koruma kimlikli Suriyeli çalışanlarımız var. Çalışma izni alma konusunda bilgi alabilir miyim? 8 Türk çalışanımız 4 Suriyeli çalışanımız mevcut hepsine birden çalışma hakkı tanıyabiliyor muyuz? Konu ve fiyatlandırma hakkında bilgi rica ediyorum.
    İyi çalışmalar,

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, verdiğiniz bilgilere göre sadece bir tane Suriyeli yabancıya çalışma izni alabilirsiniz, 0-10 arası Türk personel çalıştıran işyerleri sadece bir tane GGK lı Suriyeli çalıştırabilir.

  • Hulya

    Selam

    Avustralya vatandası olan esıme oturma ıznı almak ıstıyorum Ordu ılınde oturuyoruz ve ıslemlerı ordan gerceklestırmek ıstıyoruz
    Ordu da hızmet verıyor musunuz

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Ordu ilinde fiziksel olarak hizmet veremiyoruz fakat başvurunuzu yapıp eksiksiz dosyayı hazırlamanızı sağlayabiliriz, ücretimiz 900 TL + KDV dir, artı olarak 650 TL civarında harç, kart ve sigorta ücretiniz olacaktır.

  • Tatia

    Merhabalar,
    Eşim Mısır vatandaşı, ikamet süresi (14/09/2019) ve çalışma izni süresi (18/09/2019) bitecek. İş veren şirket çalışma izni uzatma başvurusu yaptı, fakat red edildi.
    İtirazda bulundu şirket, sonuç nezaman gelecek belli değil. Biz tekrardan ikamet uzatma başvurusu yapsak, bunu çalışma izin için yapilan itiraza etkiler mi? İzinler sona ermeden öğrenmek istiyoruz. ( ne 157 ne de 170 ) bu sorulara cevap verdi, bilmiyorlar. Bu durumda hangi yol izleyeceğiz? Sizden cevap vermenizi rica ediyorum, saygılar.
    Tatia MEGRELİSHVİLİ

  • Thaer

    Merhaba, Ben Iraklıyım türkiyede ıstanbul’da iki ay kalacam, türkiyeden çıkışta ne kadar ceza ödenecek ?
    Çünkü ıraklı vatandaşlar vizesi sadece bir ay kalabiliriz.

  • zeynep

    merhabalar ben ankara hacettepe üniversitesi psikoloji okumak istiyorum.lakin ingilizcemide geliştirmek istediğim için iyüzde yüz ingilizce okumak istiyorum size sorum şu olucaktı hacettepe üniversitesinde psikoloji bölümü inglizcemi okutuluyor yüzde yüz bir şekilde yardımcı olursanız sevinirim

  • Merhaba,
    Parmaz izi verildikten sora il emniyet müdürlüğünden il soruşturması ne kadar sürüyor?

  • Kubra

    Merhaba yabanci uyruklu 5 senedir turkiyede ikamet eden ogrenciler şahıs şirketi acabilir mi ?

  • Elman

    Merhaba ben Türkiyede turistik olmayan bir şehirde çalışan arkadaşımın kiralık evinde 7-8 ay kalmak istiyorum, sizin siteden oturma izni için geriken şartları okudum, aylık 500 dolardan 4000 dolar parayla gelicem, oturma izni almam mümkünmü?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, GÖÇ idaresi adına karar vermemiz mümkün değil, genellikle Turizm bölgesinde olmayan oturma izni başvuruları ya kısa süreli ya da hiç verilmemektedir.

  • Gulzebo

    Vatandaş olmak için oturma izniyle çalışma iznin aynı adreste olmasıdamı olmuyor

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, vatandaşlık şartları içinde ikamet adresi ile ilgili bir bölüm yoktur, şartları sağlayan yabancının Türkiye’de hangi adreste ikamet ettiği önemli değildir.

  • Emre

    Merhaba, Yabancı kişi e vize ile türkiyede yasal süre içinde geri çıkacak tekrar e-vize alıp gelmesi için belli bir süre yurt dışında beklemeli midir?

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, sorunuzun cevabı vize muafiyet programındaki sürelerle aynıdır. Örneğin İran vatandaşları 180 gün de 90 gün Türkiye’de oturma izni olmadan kalabilirler, tekrar gelmek için 90 gün kendi ülkelerinde kalması gerekmektedir. Fakat Azerbaycan vatandaşları 60 gün de 30 gün Türkiye’de kalabilirler, tekrar gelebilmek için de 30 gün kendi ülkesinde kalması gerekmektedir. E visa sisteminde de süre aynıdır.

  • AYDIN ÇAKMAK

    Merhaba,Ben turizm sektöründe çalışıyorum.Çalışmış olduğum sektörde ve otelde ingiliz uyruklu çalışan bir kız var.kız Türk ahlak kurallarına
    haykırı davranışlarda bulunuyor.Kız benim arkadaşımla birlikte beraberdi.ve arkadaşım ona seviyordu ve ona karşı herhangi yanlış birşey yapmadı.Kız hem arkadaşımla beraberdi hemde başka bir erkekle daha beraber oluyormuş.Onada bütün uygunsuz resimler göndermiş.
    arkadaşım bunu duyunca çılgına döndü ve onun için heryere şikeyette bulunmak istedi.
    arkadaşım bu kız hakkında Türkiyede çalışma izni vizesi verilmemesi ve oturum izni verilmemesi için Dışişleri bakanlığına ve Çalışma bakanlığına şikeyette bulunmak istiyr.böyle birşey mümkün olabilirmi acaba.Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, üzgünüz böyle bir şey mümkün değildir, evli olmayan ilişki sahipleri ahlak dışı durumlarda bulunduğunda kanunlarımıza göre bu suç değildir.

  • Kenan

    iyi günler
    arap bir misafirimiz travel document sahibi pasaportu yok ancak ülkemizde ev almış şirket atmış vergi numarası var travel document ile vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirirse vatandaşlık alabilir mi? ve süreç içerisinde ne kadar masraf çıkıyor

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, pasaportu olmayan veya seyahat pasaportu olan yabancılar bugünkü kanunlar ile hiç bir şekilde Türk vatandaşı olamazlar

  • Novat

    türk soylu yabanci belgesini aldığım takdirde çalışma iznine basvurmam gerekecekmi? Türk soylu yabancılar ve istisnai olarak türk vatandaşlığına alınanlar çalışma izninden muaftır diye biliyorum ,şimdiden teşekkür ederim

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Türk vatandaşı olmayan herkes çalışmak için çalışma izni alınması zorunludur, Türk soylu yabancılar kriterlerden muaf olarak çalışma izni alabilirler.

  • Vecdi İbrahim Büyükyüksel

    1986 yılında evlendiğim ABD vatandaşı eşim Madeleine Elizabeth 2003 yılına kadar” TC vatandaşı ile evli” olduğundan oturma izni belgesi sahibi idi
    2003- 2019 arası Üniversitede hocalık yaptığından YÖK üzerinden kırmızı yıllık Çelışma müsaadesi sahibi idi.
    Önümüzdeki 15 Eylül itibariyle üniversite görevinden ayrılıyor
    Tekrar TC vatandaşı eşi olarak oturma belgesi alması gerekli
    Nasıl yardımcı olursunuz..? Hizmet ücretiniz nedir?
    Teşekkürler
    İbrahim

  • Veli

    Yabancı uyruklu yüksek lisans öğrencisinin calişma izni İş takip ücreti ne kadar alıyorsnz.

  • GUNNUR METAN

    Merhabalar
    İngiltere’de ikamet ediyorum. İngiliz vatandaşı CELTA belgesi olan bireylerin Türkiye’de özel okullarda çalışma izni alma konusunda danışmanlığa ihtiyacım vardır.
    – İzin alma süresi ne kadar?
    – Birey kendisi bu izni alabilir mi?
    – Maaliyeti konusunda ( sizin danışmanlık ücretiniz, çalışma izni alma masrafları) bilgilere ihtiyacım vardır.

    İlginize teşekkür ederim.
    Gunnur

    • Ata Kurumsal

      Merhaba, Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.

Bir cevap yazın